ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής μας
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ σε κάθε περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Στη Βουλή ο αγωγός αερίου για το Αλιβέρι

05/10/2010 07:42
Ερώτηση σχετικά με τον σχεδιασμό του Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής πίεσης στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής κατέθεσε στην Υπουργό Περιβάλλοντος ο βουλευτής Αττικής του ΛΑΟΣ κ. Μάκης Βορίδης.
Στην ερώτηση αναφέρεται ότι κατόπιν σχετικής απόφασης του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), προωθείται η κατασκευή αγωγού υψηλής πίεσης που θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι και δεν θα είναι διανεμητικός. Μέρος από το χερσαίο τμήμα του αγωγού αυτού (36,8 χλμ) θα διέλθει μέσα από τα διοικητικά όρια της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.
Μετά την πρόσφατη αρνητική απόφαση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής στο να εγκρίνει την απαιτούμενη από τον νόμο Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθίσταται σαφές ότι το έργο για την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής πίεσης: Στεφάνη- Αλιβέρι, δεν μπορεί να προχωρήσει με τον υφιστάμενο σχεδιασμό των διαδρομών.
Η υπουργός ερωτάται με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι εν λόγω διαδρομές που μεταξύ άλλων, διέρχονται από πλήθος μικρών ιδιοκτησιών και δασικές εκτάσεις, αντί να αναζητηθούν εναλλακτικές διαδρομές, εγγύτερα σε οδικούς άξονες και ακατοίκητες περιοχές και οι οποίες δεν θα θίγουν τις ιδιοκτησίες των κατοίκων.
Επίσης, ερωτάται μετά την απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τι σκοπεύει να πράξει για να προχωρήσει το έργο, λαμβάνοντας υπόψιν και τις καθολικές αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ