ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής μας
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ σε κάθε περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Ωχ! Αλλάζουν (στα μουλωχτά) τα σχέδια για τον αγωγό φυσικού αερίου στην Αργολίδα...

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011


Θα περνά ...πιο βόρεια αλλά με πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση σε εποχές άγριας λιτότητας. Εκθέτουν τον αρμόδιο υφυπουργό Γ. Μανιάτη λόγω  "εκλογικής πελατείας"  στο νομό.
Από τον Θανάση Λεπίδη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - PRESS-GR
Πρόκειται να κατασκευαστεί προσεχώς αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου από τους Αγίους Θεοδώρους στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας. Το έργο βρίσκεται ακόμη στη φάση της επεξεργασίας για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού. Ο αγωγός θα περνά και μέσα από το νομό Αργολίδας για να καταλήξει στην Αρκαδία προκειμένου να είναι εφικτή η έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της ΔΕΗ, στη Μεγαλόπολη, με φυσικό αέριο.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 130 εκατομμύρια ευρώ και μελλοντικά προβλέπεται η επέκταση του δικτύου αγωγού στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου (περιοχές Πάτρας, Καλαμάτας, Σπάρτης), με προοπτική να ολοκληρωθεί γεωγραφικά το χερσαίο Σύστημα Υψηλής Πίεσης και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,
Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι στις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αρχίσει να τροποποιούν τα σχέδια όσον αφορά την Αργολίδα. Δηλαδή, αντί να "περνά" ο αγωγός από την αρχική διαδρομή -κατά βάση πεδινή- θα πάει πιο "ορεινά".
Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο μήκος για τον αγωγό (το οποίο υπολογίζεται περί τα 6 χιλιόμετρα) και σαφώς πολύ μεγαλύτερο κόστος. Χρειάζονται επίσης νέες περιβαλλοντικές μελέτες κλπ.
Η τροποποίηση επιδιώκεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ύστερα από...

 "οχλήσεις" κατοίκων και παραγόντων της Αργολίδας που δεν θέλουν την "ενόχληση" του αγωγού στα μέρη τους.
Το θέμα πάντως είναι ότι στην Αργολίδα εκλέγεται βουλευτής και ο αρμόδιος υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης. Ενδεχομένως να μην γνωρίζει τι γίνεται πίσω από την πλάτη του. Το σίγουρο είναι πως όποιοι το κάνουν τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα διότι τον εμφανίζουν να "ευλογεί" την τροποποίηση ενός έργου με μεγάλη επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό (και σε τέτοιες εποχές...) για χάρη της εκλογικής πελατείας του νομού.
Τώρα λοιπόν, που σίγουρα θα ενημερωθεί, έχει το λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ